El dia 28 d’abril els alumnes de l’Horta visitaren l’IES La Sénia en una jornada de portes obertes que s’insereix dins del Pla de Transició.Està clar que el  pas d’una etapa a l’altra provoca canvis importants en el context i en l’orientació de la formació, els quals afecten de manera especial els alumnes i les seves famílies. Per això es pretén planificar al màxim aquest canvi per a què l’alumnat visca aquesta experiència de canvi com una continuïtat de l’etapa anterior i de la manera més positiva possible

La visita començà a la Biblioteca amb la presentació del director Vicent Tatay i on Pilar Pérez –l’orientadora del centre- explicà el Projecte Pigmalió. Els alumnes pigmalions  concretaven quina era exactament la seua funció com a pigmalions: “els alumnes més majors ajuden els menuts en l’estudi -si és que necessiten algun reforç- per algun examen, en l’organització de l’agenda o també per a què s’integren millor en el centre i si tenen algun problema amb algun company ajudar-lo a solucionar-lo. A la biblioteca també parlà Gloria  Becerra, cap d’estudis, entre d’altres temes de les normes, els viatges i les activitats extraescolars o la revista.

Després el grup d’alumnes visitants s’ha dividit en dos grups per veure l’exterior del centre: El pati, el gimnàs, l’aula de tecnologia…En l’interior: la cafeteria, -que va sorprendre molt els visitants- així com la tele que tenim a l’entrada del centre, audiovisuals sala de professors, l’aula de plàstica, l’aula de música on han vist un vídeo on se’ls explica què és el projecte PROESO, han visitat l’aula E-12 per saludar els companys que el curs passat feien sisé.

Al laboratori de ciències van entrar –segons els observadors- molt angoixats per veure la dissecció del renyo. Mª Àngels Ruiz i Clara Ruiz –professora i alumna- explicaren als xiquets i xiquetes la pràctica i els materials que estaven utilitzant el grup PMAR per a la dissecció, després Mª Àngels els va oferir mirar pel microscopi la puça d’aigua i els va comentar el que farien en primer de l’ESO.

Per últim, vam ensenyar els insectes pals als alumnes, i hem explicat entre tots les característiques d’aquest insecte i encara va quedar temps per a fer preguntes que els nostres alumnes van contestar e molt bon grat.

Esperem que aquesta visita els haja donat una visió del nostre centre i dels seu funcionament això com de tots els projectes i activitats que realitzem.

Galeria fotogràfica