Ja són tres cursos acadèmics, del 2014/15 al 2016/17, on els alumnes i professors/es de l’IES La Sénia de Paiporta participen voluntàriament i amb molta il·lusió als Projectes del Departament de Música. Fins ara han assistit a un assaig setmanal, que es realitza al 2n pati, un dia a la setmana a l’aula de Música. I quan s’acosta l’actuació fem algun assaig extra.

Els projectes que realitzem són cada vegada de més envergadura i treballem a fons el repertori que interpretem als principals auditoris de la Comunitat Valenciana.

Els BENEFICIS PER A LA SALUT AL PRACTICAR EL CANT CORAL estan molt ben documentats: millora l’ànim, és molt efectiu per alliberar l’estrès i millora el son, millora la postura del nostre cos, augmenta la capacitat pulmonar, neteja els sins nasals i els conductes respiratoris, l’atenció mental millora, exercita els músculs facials i abdominals, augmenta el sistema immunològic, augmenta la confiança…

A més dels grans BENEFICIS SOCIALS I DE RELACIÓ: cantar augmenta el cercle d’amistats, tant a nivell dels companys/es del Cor de l’IES La Sénia, millorant així la convivència dins del nostre centre, com dels companys/es de la resta de centres que participen als nostres projectes.

El COR de l’IES La Sénia treballa principalment al voltant de dos projectes intercentres:L’ESO CANTA AMB COR” i PROESO”

L’ESO CANTA AMB COR” és un projecte musical creat al curs 2015/16 on treballem l’educació en valors. Així, els Instituts d’Ensenyament Secundari (centres de règim general) col·laboren amb Conservatoris (centres d’ensenyances de règim especial) i Cors d’adults de les poblacions participants al projecte.

En el nostre cas hem col·laborat amb el Cor de l’Unió Musical de Paiporta (com podem vore a la foto) coordinant-mos amb ells i treballant primer al centre les peces triades amb els alumnes i després assajant junt als adults del Cor de l’Unió, al seu local d’assaig.

En la 1a edició del projecte, a l’Auditori del Mercat de Cullera (Curs 2015/16) treballarem interdisciplinàriament al voltant de dos dates relacionades amb “LA DONA”: el “Dia Internacional contra la Violència de Gènere” (25 de novembre) i el “Dia Internacional de la Dona” (8 de març). Prèviament a l’espectacle final, els centres participants al projecte realitzaren unes “Xerrades de Violència” coordinades pel Jutge Jose Luís Mendoza (Jutjat de primera instància i instrucció nº4 i de Violència contra la Dona de Sueca).

A la 2a edició, que se celebrà a l’Auditori de Teulada-Moraira (Curs 2016/17), el tema que hem tractat ha segut el “CIBERASSETJAMENT”. Milers de joves sofreixen assajament a través d’Internet i les distintes tecnologies de comunicació, cosa que es coneix com “ciberassetjament” o “ciberbullying”. Prèviament a l’espectacle final, els centres participants al projecte realitzaren unes “Xerrades de Ciberassetjament”.

logo corPROESO”. Projecte Musical Solidari.

El seu objectiu principal és el de construir i consolidar un projecte musical intercentres a partir de l’agrupació Instrumental i Coral PROESO i a partir d’un programa comú.

El Cor de l’IES La Sénia de Paiporta cantà al Projecte PROESO 2014/15. Va ser un gran dia per a l’educació musical i la solidaritat a la Comunitat Valenciana en el concert solidari que PROESO i BUSF (bombers units sense fronteres) oferiren al Palau de les Arts Reina Sofia de València per als damnificats del terratrèmol de Nepal. Quasi 700 alumnes i 100 professors a l’escenari en un dia excepcional per a la convivència musical. 

 L’IES “La Sénia” de Paiporta participà al Projecte PROESO 2015/16 “TEMPUS EST IOCUNDUM”. Els cants de “Carmina Burana“ de Carl Orff al Teatre Romà de Sagunt amb 500 intèrprets, dissabte 7 de maig. L’Associació i Grup Instrumental de docents de música de la Comunitat Valenciana “PROESO ha desenvolupat un projecte didàctic a les aules de 44 centres educatius de les 3 províncies, amb la intenció de treballar la cultura i l’art de l’Edat Antiga i Medieval des d’una òptica contemporània i des d’un projecte intercentres.

“PROESO” ha realitzat projectes solidaris amb l’ONGD (Organització No Governamental per al Desenvolupament) anomenada BUSF (Bombers Units Sense Fronteres) des de 2012. Junt a altres entitats col·laboradores, ha creat una plataforma anomenada “Happy Siphal” que pretén rebre i oferir projectes per ajudar a la infància més desfavorida per catàstrofes naturals.

“VIDRIOLES SOLIDÀRIES” PROESO-HAPPY SIPHAL A L’IES LA SÉNIA

L’IES la Sénia de Paiporta s’ha sumat al projecte solidari “Happy Siphal” que promou la Xarxa de centres educatius i solidaris per ajudar la infància en emergències i catàstrofes. Hem segut al voltant de 40 centres de la Comunitat Valenciana en aquesta 1a edició.

La col·laboració al nostre centre es va concretar fent un repartiment de “VIDRIOLES SOLIDÀRIES”pels negocis del nostre alumnat. Els diners recaptats els gestionà la ONG BUSF i han anat destinats a reconstruir un hospital infantil per a la infància haitiana damnificada per la catàstrofe de l’huracà Matthew. El passat 22 de desembre (últim dia de classe) férem l’arreplegada de les “VIDRIOLES SOLIDÀRIES” amb un passacarrer de la “Xaranga de l’IES La Sénia”, formada pel nostre alumnat i professorat, que anàrem pels diferents comerços de Paiporta a arreplegar-les (http://musiclasenia.blogspot.com.es/search/label/PROESO )

Amb els nostres projectes i activitats la MÚSICA, la SOLIDARITAT I els VALORS han segut el gran eix vertebrador. Endavant.