Durant aquest mes de desembre, els nostres alumnes pigmalions del cicle SMX (David Gómez, David Martínez, Andrea Pérez y Christian Yepes) han impartit tallers de Ciberconvivència a 1r d´ESO.

Intenet ens ha portat moltes coses positives: podem comunicar-nos amb amics que estan lluny, accedim a informació de tot arreu, podem compartir i crear continguts … Però de vegades, a les xarxes també hi ha conflictes.

Per això, la millor manera d´ evitar-los és la prevenció. Hem observat en l’institut que les xarxes socials, especialment l´ Instagram i el Whatsapp estan creant problemes. De vegades es fan comentaris que mai ens atreviríem a fer cara a cara.

Els insults a la xarxa són molt més dolorosos. És important que els nostres estudiants aprenguen a conviure, a cuidar els altres, a defensar als companys, a parlar i denunciar qualsevol agressió per xicoteta que siga. Parlar és protegir. Per això sempre diem que nosaltres no som xivatos, som valents.

Al llarg dels tallers, els alumnes han donat idees, han plantejat dubtes, han aportat solucions. I s’han sentit escoltats. En el nostre institut donem la paraula als alumnes, escoltem i tractem d’acompanyar-los. Crear un espai de benestar i convivència és essencial per aprendre.

Aquest és el PowerPoint que hem preparat des de l´Equip del Projecte Pigmalió. I els vídeos descarregats són: vídeo 1 i vídeo 2.